Ековата - утеплювач з паперу. Особливості, характеристики і властивості

Ековата - утеплювач з паперу. Особливості, характеристики і властивості

Багато людей вирішують купити ековату. Даний факт пояснюється високою ефективністю цього утеплювача. Він був розроблений ще в кінці 20-х років минулого століття в Німеччині. Сьогодні можна сміливо говорити, що це один з найпопулярніших утеплювачів. Крім відмінної ефективності варто відзначити і той факт, що ціна ековати порівняно невисока.

Склад утеплювача

Основним компонентом ековати є перероблена целюлоза - 81%. Також до складу матеріалу входить ще два інгредієнта:

бура (7%) - призначена для захисту утеплювача від гризунів;

натуральні антисептики (12%) - запобігають процеси розвитку цвілі.

Матеріал не має запаху і при роботі з ним не виділяється пил. Одним з головних переваг ековати є її здатність приймати форму після стиснення. Наприклад, якщо її укласти в отвори, то вона з них не вивалюватися. Цей факт також позитивно впливає на те, що багато споживачів приймають рішення купити ековату, ціна якої виглядає привабливо.

Основні характеристики

У даного матеріалу є кілька важливих характеристик. Одним з головних є коефіцієнт теплопровідності, який дорівнює 0,039 Вт / м * К. Саме завдяки цьому ефективність утеплення ековатой будівель виявляється досить ефективним. Також варто розглянути і інші технічні характеристики матеріалу.

Повітропроникність

Також важливий показник, багато в чому визначає ступінь герметизації будови. За останні роки було проведено велику кількість досліджень, які показники, що утеплення ековатой, ціна якої невисока, збільшує енергоефективність

будівлі в середньому на 40 відсотків.

Капілярна активність

Існує два способи перенесення вологи всередині будь-якого утеплювача:

- дифузний;

- капілярний.

Так як основу матеріалу складають деревні волокна, то Екават властиві обидва ці способи. Мінеральні утеплювачі володіють лише дифузним. В результаті при попаданні на ековату вологи, вона швидко вбирається і розподіляється по всьому її об`єму. Всі мінеральні утеплювачі такої здатності позбавлені.

Пожежна безпека

Даний матеріал є слабо пальним (клас Г1) і важкозаймистим (клас В1).

Екологічна безпека

Незважаючи на те, що даний матеріал вже давно присутній на ринку, суперечки про його екологічності тривають. Прихильники ековати впевнені, що вона абсолютно безпечна для здоров`я людини. Інша група споживачів не згодні з таким твердженням. Щоб розібратися з цим питанням, необхідно звернути увагу на склад утеплювача.

Вчені давно довели, що бура і борна кислота не становлять небезпеки для організму людини. Саме тому противники матеріалу часто згадують про свинець, нібито міститься в типографської фарби. Справа в тому, що целюлоза, яка використовується при виробництві утеплювача, в основному представляє собою перероблену газетний папір. Однак вже давно для виробництва друкарської фарби свинець не використовується. Таким чином, твердження супротивників даного утеплювача можна вважати необгрунтованим.

Шумопоглинання

Даний утеплювач представляє собою хороший шумопоглащающій матеріал. В першу чергу це відноситься до звуків середньої і високої частоти.

Таким чином, можна зробити висновок про високу ефективність ековати. Тож не дивно, що даний матеріал користується великою популярністю серед споживачів.